Települések.info - település marketing

(http://www.telepulesek.info/)

A kistelepülések weboldalainak felmérése után határoztuk el, hogy építünk egy költséghatékony, de mégis használható rendszert a kis- és közepes települések interneten való megjelenésére. A fejlesztés céljaként három dolgot határoztunk meg:

1. Költséghatékony működésű legyen
2. Megtalálható legyen benne minden, amire a településnek szüksége van
3. Jó minőségű terméket állítsunk elő

Települések.info


1. Költséghatékony működésű legyen

Kidolgoztunk egy olyan település portál oldalt,amely megoldást nyújt a települések internetes megjelenésében. Számbavettünk minden olyan funkciót, amelyre egy településnek szükése lehet. Ezeket összeállítottuk egy rendszerré, majd készítettünk hozzá egy grafikai megjelenést. Ezzel a megoldással akár egy órás munkával üzembe tudunk állítani egy településoldalt, induló grafikával! Az induló grafikával működtetett településoldal kinézetében nem tér el a többi Települések.info induló grafikával üzemeltetett oldalaitól, de a menüpontok, az oldal kialakítása teljes mértékben változtatható!

Lehetőség van teljesen egyedi oldalkinézet létrehozására is, ennek elkészítési ideje jellemzően 2-4 hét. A weboldal stílusát viszont ebben az esetben teljesen hozzá tudjuk igazítani a település megjelenéséhez, igény esetén profi fotóst küldünk a településre.

A szolgáltatásunk nem havidíjas konstrukciós, hanem egyszeri költsége van, de ez az egyszeri díj is a mindenkori piaci ár alatt helyezkedik el! Ezen kívüli költség csak a tárhelydíjban, és domain név fenntartásban jelentkezik.

2. Megtalálható legyen benne minden, amire a településnek szüksége van

Rendszernek hívjuk, hiszen ez több mint egy hagyományos weboldal! A tartalom módosítását az ügyfél végzi el, tehát nem kell egy harmadik félre (jellemzően a fejlesztők) várni a módosítások elvégzésére. Külön felhasználók hozhatóak létre, akik külön jogosultságokkal rendelkeznek a módosítható tartalmakhoz, tehát nem kell minden felhasználónak mindent tudnia módosítani a weboldalon, külön hozható létre egy felhasználó a hírek feltöltésére, míg egy másik a hivatali szabályok adminisztrálására. Szintén ezen az adminisztrációs oldalon lehet meghatározni, hogy a weboldal hogyan épüljön fel. A menürendszer is itt alakítható ki, és a weboldal tartalmát, funkcióját nagyban befolyásoló oldaldobozokat is itt lehet elhelyezni az oldalon.

A weboldal külön elemekből (modul) állítható össze, de nem muszáj minden elemet felhasználni! Ilyen elemek például a szavazás, hírek, fórum, vagy az apróhirdetés. De lehetőség van szervezeteknek is létrehozni bemutatkozó oldalt, amely külön oldalként is funkcionál, a település oldala nélkül, ezzel is segítve a szervezetek, egyesületek költséghatékony internetes marketingjét!

3.  Jó minőségű terméket állítsunk elő

A weboldal felépítésében, valamint az elérhető funkciók kialakításában az irányvonalat a vállalat vezetőjének település képviselő testületi tagsági tapasztalatára építettük. Ezáltal jól látjuk egy adott településen fellépő problémákat, s próbálunk megoldást nyújtani amennyiben lehetséges (közadat keresőhöz való csatlakozás, akadálymentes változat).

A rendszer használatához - korábban már említett – adminisztrációs felület tartozik, amely használatát tanácsadónk betanítja egy Ön által kijelölt ember számára. Amennyiben később probléma merülne fel használatában, telefonos ügyfélszolgálatunkon segítséget nyújtunk, de akár személyes tanácsadásra is egyeztethető időpont.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tartalom aktualizálására, ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük az adminisztrációs oldalak belépési statisztikáit. Ha azt látjuk, hogy nem lépett be az oldalra 30 napig, akkor figyelmeztető emailt küldünk. 90 nap után telefonon keressük meg, 180 nap után ki is zárhatjuk a rendszerből! Ezzel szeretnénk a tartalmat folyamatosan frissen, aktualizáltan tartani.

Az induló grafikán kívül van lehetőség egyedi grafika kialakítására is, sőt a településhez tartozó minden grafikai munkát el tudunk végezni. Az egyik nagyon hasznosnak ítélt grafikai munkánk a címer vektorizálás. Ez a már meglévő, de rossz minőségű címer teljes újrarajzolását jelenti, amely ezután használható bármilyen méretben, bármilyen nyomdai alapanyagként.

Rendszer funkciói:

- az oldal teljes tartalma módosítható adminisztrációs felületről, melyhez több felhasználó is rendelhető különböző jogosultságokkal
- az egyedi grafikai elkészülése nélkül, induló (template) grafikával már tölthető az oldal tartalma, tehát mire elkészül az egyedi grafika (jellemzően 2-4 hét), addigra a tartalmat össze lehet állítani
- dinamikusan szerkeszthető menüszerkezet, tehát minden menüpontot, almenüpontot lehet módosítani, létrehozni
- dinamikus oldalelemek. Az oldal kinézete, oldaldobozok elhelyezkedése is módosítható egy kattintással
- gyorsmenü funkció. A gyakran használt menüpontokat egy legördülő listával 1 kattintásra elérhetővé tehető
- akadálymentesített a vakok és gyengén látók számára, mely megfelel az ajánlásoknak
- moderálható vendégkönyv, fórum funkció
-
Lehetőség van a rendszer közadatkeresőhöz való csatlakoztatására, mely segítségével a település adminisztrációs felületéről könnyedén tudja tölteni az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény mellékletében található Általános Közzétételi Listában előírtakat.

Referenciák: