Az év informatika tanára díjat indítunk Kaposváron

Több kaposvári informatikai cég együttműködésében szeretnénk elindítani 2015-től "Az év informatika tanára Kaposváron" díjat a kaposvári járásban, amelyet terveink szerint évről-évre meghirdetnénk.

csoprtkep_duraczky_kódolás_órája.jpg

Célunk egyrészt az informatika tanárok és rajtuk keresztül diákjaik ösztönzése. Szeretnénk felkelteni minél többek érdeklődését e szakma iránt, hiszen nagy munkaerőhiány van hazánkban a gazdaság ezen területén, jelenleg körülbelül 22000 szakemberre lenne még szüksége a cégeknek. Másrészt fontosnak tartjuk elismerni a lelkiismeretes és törekvő informatika tanárok munkáját, akik az elvártható minimumnál többet fektetnek bele az önképzésbe, a tanításba, illetve diákjaikba. Természetesen hasonló elismerés más tantárgyak esetében is felvethető lenne, mégis mi informatikai cégek vagyunk, ezt a területet szeretnénk felvállalni.

A pályázatok összesítésére és kiértékelésére júniusban kerül sor, és a nyertes megkapja ’Az év informatika tanára Kaposváron’ díjat, amely bruttó 150.000 forint összegű pénzjutalommal is jár. Az első öt helyezettet meghívjuk egy ünnepélyes vacsorára és a további díjakat is tervezünk a felajánlások függvényében.

Várjuk más kaposvári cégek jelentkezését, hogy csatlakozzanak ők is díjakkal kezdeményezésünkhöz. Eddigi felajánlók: Web200, Precognox, Majuko, Bázis Informatika, mely cégek öszesen 450 ezer forintos díjalapot ajánlottak fel.

 

Pályázatok értékelésének szempontjai

  • diákok informatikai versenyeken elért eredményei
  • iskola codeweeken való részvétele
  • programozás szakkör tartása diákok számára
  • kódolás óráján résztvevő diákok aránya az iskola összlétszámához viszonyítva
  • szakmai továbbképzésen való részvétel
  • angol nyelvű online kurzuson való részvétel (pl. Coursera, Udemy, Udacity stb.)
  • diákok Facebookos népszerűségi szavazása, a diákok összlétszámából súlyozva

Pályázat módja: Online pályázat (a pályázati kérdőívet legkésőbb 2016. március 31-ig közzé fogjuk tenni ezen az oldalon).

Pályázati határidő: 2016. május 28.

Zsűri: Felkérés alatt

Díjátadás: Sajtótájékoztató keretében a KMJV Polgármesteri Hivatal dísztermében.

« Vissza az előző oldalra