Ha Telefonkönyv, akkor Telekom?

Bár az index.hu már több mint egy éve írt róla cikket, mi néhány hete kaptuk ez a számlának látszó megrendelőlapot, amely ránézésre teljesen úgy néz ki, mintha a Magyar Telekom küldte volna...

Telefonkönyv Magyarország

Viszont jobban megnézve a kibocsátó a Telefonkönyv Magyarország Kft. "Na, az meg kicsoda?" - merülhet fel az emberben, ha észreveszi ezt a szinte jelentéktelennek tűnő eltérést. Ők azok, akik az index.hu (http://index.hu/belfold/2012/01/21/telefonkonyv) cikke alapján már korábban is elkövettek hasonlóan kétes ügyeket, ezért az előző cégük ellen 2009-ben már indult eljárás. Az a cég ugyan megszűnt, de ahogy láthatjuk, a Telefonkönyv Magyarország Kft azóta is él és visszaél.

Ugyan a levélben feltűntetik (lap alján, apróbetűs részben), hogy a fizetés önkéntes, de a megtévesztés olyan mértékű, hogy ez gyakorlatilag észrevehetetlen:

Sajnos manapság egyre több ilyen jellegű csalással találkozunk, amely az emberek márkaismeretét, bizalmát megtévesztéssel használja ki, ezért szükségét éreztük, hogy mi is felhívjuk a figyelmet rá.

Tanulság: Fontos a jó cégarculat. Így az emberek olvasás nélkül tudják, hogy melyik céggel kerültek kapcsolatba, nincs mellébeszélés.
Az Ön vállalkozása rendelkezik összetéveszthetetlen arculattal?

« Vissza az előző oldalra