Megszűnik a várólista a .hu domainek bejegyzésénél

Az ISZT közgyűlése módosította a regisztrálási szabályzatot, s 2011. június 1-től megszűnteti a .hu domain név két hetes várólistáját. Ezzel egy nemzetközileg már bevált gyakorlatot vezetnek be Magyarországon. A döntést rengeteg kérvény előzte meg a hazai domain regisztrátorok részéről, mivel a várólista ugyan megakadályozta az illetéktelen domain foglalásokat, viszont ezzel együtt akadályozta a gyors, kampány szerű regisztrálásokat.

Domain

A korlát nem szűnik meg azért teljesen, az ISZT továbbra is fent tart egy 8 napos várakozási időt, mely alatt a tulajdonos már használhatja a domain nevet, de a státusza Feltételes használatba adás lesz. Ha jogilag senki nem támadja meg a foglalást 8 nap alatt, akkor kerül végleges bejegyzésre. Ezzel együtt megszűnik a prioritásos domain foglalás, az első beérkező regisztrációt fogadják el minden esetben.

Remélhetőleg a közeljövőben felváltja a jelenlegi papír alapú regisztrációt egy teljesen elektronikus alapú, hiszen pl. a .com, .net, .org esetén évek óta működik így a regisztrációs folyamat.

« Vissza az előző oldalra